Четвер
28.03.2024
18:44
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Любомльський районний будинок культури
Головна Реєстрація Вхід
Новини »
Меню сайту

Категорії розділу
Мої статті [0]
Новини [34]
1

Погода
Любомль

Форма входу

Головна » Статті » Новини

Інформація про проведення виїзної наради клубних працівників району

   ІНФОРМАЦІЯ

      про проведення виїзної наради клубних працівників району

       на базі Вишнівського СБК

       по питанню організації  роботи драматичного колективу

Однією із цікавих форм організації і проведення культурно-масової роботи та практичної діяльності клубних працівників району Любомльським РБК, як методичним центром, запроваджені виїзні наради на базі клубних установ району по питаннях організації роботи колективів за жанрами.

         Ось і 18 червня 2014 року на базі Вишнівського СК проводилась нарада по питанню організації роботи драматичного колективу.

         Виступ сільського голови Кулика О.А. вмістив розповідь про Вишнівську сільську раду, її територіальне і фунціональне призначення, добру оцінку роботи аматорських колективів при Вишнівському СБК.

В свою чергу директор Вишнівського СБК Лонюк Л.С. розповіла про роботу колективів за жанрами, зокрема  більшу увагу придала розповіді про драматичний колектив, котрий працює з часу заснування клубної установи.

Виступ супроводжувався показом світлин, з котрих можна зробити висновок про солідний репертуар колективу, їхні виступи на сільській, районній, обласній сценах та репетиційні моменти аматорів цього колективу, відеоряд яких скомпонований і супроводжувався короткими коментарями та музичним оформленням.

В ході наради розглядалося питання про виконання плану платних послуг клубними установами району, його виконання та наголошення на окремі недоліки в роботі клубних закладів району і їх усунення, Дячуком В.М., – начальником відділу культури і туризму Любомльської РДА., та питання про забезпечення своєчасної підготовки та сталого функціонування закладів культури в опалювальний сезон 2014-2015р.р. – Нінічук О.О., провідним методистом Любомльського РБК.

Учасники драматичного колективу основного складу представили гумористичну сценку «Зустріч на базарі» у виконанні Наталії Пилип’юк та Антоніни Макаревич.

Наступним був відеосюжет фольклорного колективу «Відлуння» і виконання української народної пісні «Ой за мостом, мостом» учасницею цього колективу Марією Селегейною та директором  СБК Лонюк Л.С.

Переможиця районного конкурсу читців  ( І місце), та обласного (ІІІ місце), учениця 6 класу Вишнівського НВК Анна Козел виступила з літературно-музичною композицією «Ой піду я боса полем, пошукаю свою долю» за творами Т.Г. Шевченка.

Середня група драматичного колективу представила увазі присутніх

театралізований масовий захід «Поставлю слово на сторожі».

        

Хвилюючі емоції, схвальні відгуки, вдячні слова почули учасники драматичного колективу, як молодша учасниця, так і учасники середньої та основної групи його складу.

         Слід відзначити високий рівень акторської майстерності всіх учасників. Відчуваються набуті знання у володінні техніки мови, вільного і щирого спілкування акторів з глядачем у ході довготривалих занять цього колективу.

         Цікаво вибудуваний сюжетний ряд і режисерська робота в ході театралізованого дійства, яке складалося з двох частин. І частина – постать Шевченка і жіноча доля кобзаревої «Тополі», що переходить на героїчні Майданівські події під час революції Гідності (ІІ частина), де шевченківське слово, як ідейна зброя, слугувало учасникам цих днів.

         Декорація, атрибутика, костюми, монтаж відеосюжету, музичне оформлення, побудова мізансцен – знайшли цілісне, досконале акторське виконання учасників драматичного колективу, та режисерський задум на шляху його втілення на сцені.

         Відгуки глядачів «Аж мороз по шкірі йде...», «Як це реалістично!», «Трепетно, хвилююче...», «Здорово, молодці!» з супроводжуючими словами подяки за показову частину роботи драматичного колективу з задоволенням слухали його учасники.

         Відчутною була методична допомога з боку працівників Любомльського РБК Анатолія Бекерея та Тетяни Зінчук .

 Драматичний колектив Вишнівського СБК отримав високу оцінку як з боку глядачів, так і від керівництва відділу культури.

 З заключним питанням наради «Методика роботи з драматичним колективом виступила головний режисер Любомльського РБК Зінчук Т.Г.

Після завершення наради тривало обговорення показового виступу і роботи клубного закладу в цілому.

 

Директор Любомльського

районного будинку культури                                                                     Л.С. Хомік

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Додав: LRBK (24.06.2014)
Переглядів: 605 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Годинник

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0