Четвер
25.04.2024
17:21
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Любомльський районний будинок культури
Головна Реєстрація Вхід
Новини »
Меню сайту

Категорії розділу
Мої статті [0]
Новини [34]
1

Погода
Любомль

Форма входу

Головна » Статті » Новини

Районний огляд-конкурс сімейно-родинних аматорських ансамблів «Співає родина»

                        Районний огляд-конкурс сімейно-родинних аматорських ансамблів  «Співає родина»

 

27 квітня 2017 року на сцені районного будинку культури відбулося мистецьке дійство за участю родинних ансамблів сільських клубних установ, як репрезентували себе різноманіттям жанрів народної творчості.

Організаторами свята є відділ культури і туризму Любомльської РДА та районний будинок культури.

Проводилось дане свято з метою популяризації та розвитку народних сімейних традицій. Основними завданнями огляду-конкурсу були активізація роботи закладів культури щодо виявлення та залучення родинних та сімейних ансамблів з різних жанрів аматорського мистецтва, зміцнення родинних зв'язків, вивчення і популяризація українського фольклору, виховання високої духовності підростаючого покоління, організація змістовного дозвілля населення.

Пісенна творчість учасників була представлена як традиційним народним музично-пісенним мистецтвом з власним супроводом, так і сучасними формами та жанрами співу і музикування.

А розпочалось свято з виступу сімейних ансамблів з числа працівників районного будинку культури, які були в якості гостей. Щоб задати тон святу і заохотити всіх учасників на сцену вийшли родинний ансамбль Шафранів та сімейний дует Климовичів.

 

Конкурсну програму розпочав родинний ансамбль «Куми і їх діти» Куснищанського СБК.

Старовинні українські народні пісні змінювались сучасними обробками та інтерпретаціями і дві години конкурсної програми пролетіли непомітно.

Для здійснення оцінки представлених на огляд-конкурс художніх номерів, підведення підсумків і прийняття рішення про визначення переможців працювало журі, до складу якого входять фахівці Любомльського районного будинку культури.

Було визначено два I-ших місця, два II-гих та два III-х.

Переможцями стали: I-ше місце - родинний ансамбль «Куми і їх діти» Куснищанського СБК в номінації «народний спів» та сімейний дует Вишнівського СБК у складі Дарини та Людмили Лонюк в номінації «естрадний спів»;

 

II-ге місце – родинний ансамбль Радехівського СБК в номінації «народний спів» та сімейний дует Полапівського СБК у складі Юлії та Сергія Степанюків в номінації «естрадний спів»;

 

III-тє місце – родинний ансамбль клубу с.Скиби та сімейний дует клубу с.Мшанець у складі Сергія та Петра Макаруків в номінації «естрадний спів».

 

Всі вони були нагороджені дипломами відділу культури і туризму та цінними подарунками.

Крім того, були визначені окремі номінації серед конкурсантів та вручені цінні подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» його представником Олександром Величко.

 

Номінантами стали: сімейний дует Запільського СБК у складі Миколи та Наталії Кабан у номінації « художня самобутність»;

 

- сімейний дует Почапівського СБК у складі Наталії Та Олексія Москалюків в номінації «особистий внесок у розвиток аматорського мистецтва району»;

 

- родинний ансамбль клубу с.Римачі у складі Георгія, Дмитра та Назара Пилипчуків в номінації « творча сімейна династія».

 

На завершення свята начальник відділу культури Дячук В.М. висловив слова вдячності учасникам свята з побажаннями подальших творчих здобутків задля  збереження народних традицій та зміцнення родинних зв'язків.

 

                        

          

               

 

          

 

                

 

Категорія: Новини | Додав: LRBK (28.04.2017)
Переглядів: 625 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Годинник

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0